donderdag 4 augustus 2016

Mallorca deel 2






In één van mijn eerste blogs scheef ik over Mallorca (http://fabuloustraveltips.blogspot.nl/2013/10/tips-mallorca.html), een door ons vaak bezocht en geliefd eiland. Nadat we er net weer 2 weken een heerlijke vakantie hebben gehad is het tijd voor een update. Weer wat nieuwe adresjes erbij en wat oude die nog een keer herhaald worden, omdat je ze echt niet wil missen!

Alvast paar tips:
-Zorg dat je een auto huurt, anders kom je nergens.
-Zorg dat je altijd wat cash geld bij je hebt, want bedjes, parkeren etc moet je vaak cash betalen
-En zorg dat je in het hoogseizoen overal op tijd bent, anders is er nergens meer plek!

Stranden:
-Bij Porta Pollenca zit Cappucino (keten die je over het hele eiland tegenkomt) waar je aan kan schuiven voor goeie lunch of heerlijke koffie. Zit aan zee met lekker strandje. Daarboven zit hotel Sis Pins. Heel mooi dorpje omringd door bergen. Je komt er allemaal leuke eettentjes en winkeltjes tegen.
http://www.hotelsispins.com

-Een van onze favo's blijft het strand bij Portals Nous. Koffietje bij Cappucino (http://www.grupocappuccino.com). Lopen naar het strand. Links aanhouden en dan kom je bij heel lekker strand met mooie zee. Beach Alm is gesloten, dus je kan broodjes, verse smoothies of ijsje halen bij tentje op het strand of naar Roxy's lopen waar je lekker slaatje, sandwich etc kan eten terwijl kids de visjes in zee eten geven. Lekker muziekje, heel relaxed tentje. Leuk om met de kids te paddle boarden naar het eilandje aan de overkant!
Eten kan je s avonds in Portals Nous lekker aziatisch bij Tahini of bij Flanigans voor een heerlijke gazpacho of steak tartare (wel even leuk aankleden en reserveren😉).
flanigan.es

-Het strand bij Bay Illetas. Je hebt er 2 strand tenten. Beach Club Virtual is aan te raden als je zonder kinderen bent want is op de rotsen gebouwd! Andere strand tent vonden wij heel matig. Wel 2 leuke winkeltjes en massage tent in dezelfde baai.
In het hoogseizoen heel druk hier, dus wederom; kom op tijd!
http://www.virtualclub.es

-Ook 1 van onze favo's blijft Es Trenc! Super mooi en fijn strnd! Je waant je in de Carribean zo mooi is de zee. Heel lang ondiep water dus ideaal met kids. Je kan je er ook laten masseren. Er is een strand tentje met lekkere baguetes, ijsjes en vers fruit. Op de weg ernaartoe kan je van het zout wat daar wordt gemaakt een doosje meenemen als soevenier. Je moet even zeker weten dat je het goeie strandje pakt. Dus niet degene bij de haven, maar juist degene waar Sa Salinera bij staat. Parkeren voor 6€, daarna nog klein stukje lopen door de duinen en dan ben je er!!


-Heel mooi klein strandje is Cap Falco. Leuke strand tent waar je ook 's avonds kan eten. In het hoogseizoen moet je dagen vantevoren een bedje reserveren! 
http://www.capfalco-beach.com

-Bij Porto Vells kan je kiezen uit 3 baaien. Wij kozen de eerste en grootste uit. Je kan er over de rotsen naar de grotten lopen en van rotsen afduiken. Wij waren er als eerste, maar het is er in het hoogseizoen heel druk! Vis restaurantje zit erbij.

To Do:

-Dit vinden alle kinderen leuk om te doen ook al is het toeristisch:
Het oude treintje van Soller naar Port de Soller nemen. Schattig haven plaatsje waar je wat kan drinken en rond kan lopen.

-Een oase van rust, dat is het luxe hotel Son Net in Puig Puyent. Oh zo'n feest daar. Super mooie plek in de heuvels met heel mooi uitzicht. Alles ziet er mooi en goed verzorgd uit. Ik kreeg er van mijn man in de spa een heerlijke massage cadeau. Kids hebben er gezwommen, maar het is niet echt geschikt voor de kleintjes! 
http://www.sonnet.es/

-Shoppen en boodschappen doen kan bij Porto Pi bij Palma. Zit alles jn 1. Beneden is naast de Carrefour er ook nog een manicure waar je voor weinig nog even je nagels kan laten doen.

-Elk jaar lunchten wij bij Cala Connils, de lekkerste en leukste lunch(vis) tent bij Sant Elm. Deze is verhuisd en op maandag dicht, dus ben er niet geweest dit jaar. To be continued!
www.calaconills.com

-Naar Palma toe! Top stad. Even langs de kathedraal, het culturele hoogtepunt van Palma. In de straatjes achter de hoofdstraat, dus achter Massimo Dutti vind je de mooiste gallery's en de gaafste interieur winkels, o.a. Rialto Living. Deze wijk is afgelopen jaren helemaal onder handen genomen en is echt super mooi geworden. Koffietje weer bij Cappucino's naast de kathedraal. Leukste winkeltjes zitten in de kleine straatjes.


Goeie sites:

-See mallorca 
https://www.seemallorca.com

- Op Facebook de pagina Sammy Likes van Dewi die gratis al haar tips met je deelt!
https://www.facebook.com/sammylikesmallorca/

-The other Mallorca
http://www.theothermallorca.com